سی.ان.ان:
«بایدن» بداند که گزینههای آمریکا درباره ایران تمام شده است
شبکه آمریکایی وابسته به حزب دموکرات آمریکا به جو بایدن هشدار داد، گزینههای این کشور در قبال برنامه هستهای ایران تمام شده است.
مهیارنیوز| در شرایطی که اقدامات غیرقانونی آمریکا در قبال برجام ادامه دارد، شبکه سیانان در مطلبی به جو بایدن درباره پایان گزینههای این کشور در قبال ایران هشدار داده است.
این رسانه دموکرات آمریکایی در گزارش خود بارها بدون اشاره به ماهیت صرفا مسالمتآمیز برنامه هستهای ایران ادعا کرده است: «در حالی که گزینههای بایدن تمام میشود، ایران بیش از هر زمان دیگری به سلاح اتمی نزدیک شده است».
سیانان نوشت: «تنشهای ادامهدار کهنه بر سر توانمندیهای هستهای ایران شاید طی هفته جاری به یک نقطه بدون بازگشت رسیده باشد؛ موضوعی که خاورمیانه را وارد موقعیتی ناشناخته و خطرناک کند».
در این گزارش اشارهای سطحی به اقدام غیرقانونی و یکجانبه دولت آمریکا در خروج از توافق برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل شده و سیانان، ایران را به تنشآفرینی متهم کرده است.
در گزارش آمده است: «تهران غنیسازی اورانیوم را با سرعتی افزایش داده است که از زمان امضای توافق تاریخی سال ۲۰۱۵ (برجام) که باعث شد ایران غنیسازی اورانیوم را در ازای لغو تحریمها محدود کند، مشاهده نشده است البته پیش از خروج دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ایالات متحده از این توافق در سال ۲۰۱۸».
در حالی که ایران بارها اعلام کرده که برنامه هستهای صرفا برای مصارف صلح آمیز است و بمب اتمی به دلایل آموزههای اسلامی جمهوری اسلامی ایران هیچ جایگاهی در دکترین امنیتی این کشور ندارد، در گزارش سیانان ادعا میشود: «تحلیلگران اعتقاد دارند که تهران شاید همین حالا مواد مورد نیاز برای تولید یک بمب اتمی را در اختیار داشته باشد».
در ادامه گزارش این رسانه نزدیک به دموکراتها، به اقدامات جبرانی ایران در قبال فشارهای آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام علیه برنامه هستهای ایران و سیاسی کاری آژانس بینالمللی انرژی اتمی اشاره شده و درباره قطع دوربینهای این نهاد در ایران جنجال بپا کرده است.
این رسانه آمریکایی سپس ادعا کرد: «سرعت گرفتن برنامه هستهای ایران در بحبوحه تنشهای فزاینده بین این کشور و آمریکا صورت میگیرد. مذاکرات برجام به دلیل افزایش فشار تهران برای حذف سپاه پاسداران این کشور از فهرست سازمانهای تروریستی متوقف شده است. این باور وجود دارد که این موضوع آخرین نقطه بن بست در مذاکرات نزدیک به یک سال و نیم بین دو کشور (درباره احیای برجام) باشد. هر دو طرف (ایران و آمریکا) تاکنون به دلیل فشارهای سیاسی داخلی در کشورهای متبوع خود از تسلیم شدن در زمینه این موضوع خودداری کردهاند».
سیانان سپس مدعی شد: « ترامپ در آخرین هفتههای ریاست جمهوری خود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی قرار داد. این تصمیم توسط منتقدان وی “قرص مسموم” خوانده شد و آنها ترامپ را متهم کردند که با این کار تلاش کرد از مذاکرات آینده بر سر احیای برجام ممانعت کند».
در ادامه این گزارش درباره وقفه کنونی در مذاکرات برای احیای توافق برجام اینگونه هشدار داده است: «این مذاکرات متوقف شده، پیامدهای خطرناکی برای منطقه دارد».
دینا اسفندیاری مشاور ارشد «خاورمیانه و شمال آفریقا» در انیشکده آمریکایی «گروه بحران» در این باره به سیانان گفت: «در حالی که هم آمریکا و هم ایران با بیشتر نکات فنی بازگشت به توافق هستهای پرداختهاند، اختلافها در زمینههایی که عمدتاً نمادین هستند، باقی است. در نتیجه، ایران اکنون با افزایش فشارها دست به حمله زده است».
سیانان در ادامه گزارش خود نوشت: «زمانی که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد، موجی از تحریمهای خردکننده را علیه اقتصاد ایران به راه انداخت. دولت ایالات متحده در آن زمان در جریان بود که تهران همچنان به این توافق پایبند است اما ترامپ در ضدیت با بسیاری از سیاستهای دوره اوباما با استناد به ادامه مداخله ایران در خاورمیانه از طریق گروههای شبهنظامی همسو با تهران، قصد برچیدن این توافق هستهای مهم را داشت».
این رسانه دموکرات ادعا کرد: « جو بایدن رئیسجمهور آمریکا که از مخالفان سرسخت کارزار موسوم به “فشار حداکثری” ترامپ علیه ایران بود، با روی کار آمدن خود مذاکرات (برجام) را احیا کرد اما سیاست بایدن تاکنون در احیای مجدد توافق شکست خورده است و ایران به طور مداوم تلاش خود را در نقض تعهدات خودش در این توافق افزایش داده است».
«تریتا پارسی» معاون اجرایی موسسه آمریکایی «کوئینسی» در مصاحبه با شبکه سیانان درباره وضعیت جاری مذاکرات وین به منظور احیای توافق برجام اینطور گفت: ایرانیها از سال ۲۰۱۸ هیچ منفعتی از برجام مشاهده نکردهاند. آژانس بینالمللی انرژی اتمی منافع (توافق برجام) را دیده است…فقط مساله زمان مطرح بود که این موضوع به پایان برسد و ایرانیها بگویند خوب اگر ما چیزی (در قبال تعهد به برجام) نمیگیریم، چرا شما باید مزایای آن را دریافت کنید؟»
سیانان سپس هشدار داد: « با توجه به اینکه ایالات متحده قبلا ایران را در دولت ترامپ تحریم کرده است، گزینههای بایدن تمام شده است. تحریمها ضربه سنگینی به اقتصاد این کشور وارد کرده است اما آن را نابود نکرده است و احتمالا ایران نسبت به مجازاتهای اقتصادی بیشتر حساسیت زدایی شده باشد. اقدامات اسرائیل در ترور مقامات ارشد (ایران) در سالهای اخیر از جمله یک دانشمند برجسته هستهای نیز در مهار غنیسازی اورانیوم ایران ناکام بوده است».
این رسانه آمریکایی در پایان به سراغ گزینه حمله به تاسیسات برنامه هستهای ایران رفته اما درباره تبعات این کار برای آمریکا هشدار داده است. در گزارش آمده است: «این امر ممکن است باعث شود ایالات متحده و متحدانش به دنبال یک گزینه نظامی فکر کنند. جنگ علیه ایران ممکن است برنامه هستهای آن را از بین ببرد، اما ویرانی غیرقابل توصیفی را در کل منطقه به همراه خواهد داشت، علاوه بر این که ایالات متحده را به منطقهای میکشاند که سعی کرده از آن جدا شود».
در پایان گزارش شبکه سیانان، این رسانه آمریکایی دوباره به سراغ تریتا پارسی معاون اجرایی موسسه آمریکایی «کوئینسی» رفت و او به سیانان گفت: «برخی از تهاجمیترین اقدامات تشدید تنشها از سوی ایران در زمینه برنامه (هستهای) در دوره بایدن اتفاق افتاد و نه دوره ترامپ و دلیل آن این اس که بایدن سیاست ترامپ (در قبال ایران) را ادامه داده است».
منبع: Fars
ارسال دیدگاه
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد