وداع با خالق طرحهای فاخر قالی ایرانی
اکبر مهدیئی از مفاخر بنام آسمان هنر طراحی و ترسیم نقشههای فاخر فرش کشور که نقش بارز و اساسی در زنده نگهداشتن این هنر ارزنده و مردمی داشت، دار فانی را وداع گفت. وی در سال ۱۳۳۳، در دل تاریخ و فرهنگ غنی اصفهان در خانوادهای متوسط و هنری متولد شد که به یکی از اساتید بیمانند فرش اصفهان و قالی ایرانی تبدیل شد.
مهیارنیوز | اکبر مهدیئی از سنین کودکی با هنر آشنا شد، در یازدهسالگی شوق و اشتیاقش به دنیای نقاشی فرش او را به سمت یادگیری این هنر سوق داد و پس از پایان دوران ابتدایی، در سال ۱۳۴۷، به هنرستان هنرهای زیبای اصفهان راه یافت و در آنجا به آموختن از بزرگان این هنر پرداخت.
استاد مهدیئی در هنرستان با استادانی چون مرحوم جواد رستم شیرازی و استاد جزیزاده آشنا شد و تحتنظر آنها به رشد و شکوفایی استعدادهایش ادامه داد. سال بعد، او رشته مینیاتور را برگزید و در این مسیر، ریاست هنرستان را مرحوم ابوعطا بر عهده داشت، اما دو سال بعد، به دلیل شرایط اقتصادی خانواده، ناچار به ترک هنرستان شد.پدرش که خود نیز در عرصه هنر زریبافی دستی بر آتش داشت و بیشتر به امور معنوی و فرهنگی گرایش داشت، او را به مغازه نقاشی فرش استاد رحمتالله شادمان فرستاد.
اکبر مهدیئی تا سال ۱۳۵۴ افتخار شاگردی و خدمت در این مغازه را داشت و در این مدت، عشق و علاقهاش به هنر قالیبافی روزبهروز بیشتر شد.در سال ۱۳۵۵، اکبر دیپلم ادبی خود را دریافت کرد و با اعتقاد به علمی شدن قالی ایران، مغازهای در حاشیه بازار فرش تأسیس کرد.
او باهدف افزایش دانش و آگاهی خود در زمینه طراحی و رنگآمیزی فرش، تلاش کرد تا از تمامی امکانات موجود بهره گیرد. همکاری با مراکز آموزشی و علمی، آشنایی با کتابهای مرتبط و مطالعه مضامین معنوی و نوآورانه، او را ترغیب کرد تا در این عرصه نوآوری کند.
اکبر مهدیئی در سال ۱۳۸۰ بهعنوان طراح و نقشپرداز برگزیده در اولین جشنواره شانه بلورین شناخته شد و لوح و تندیس هنر و صنعت قالیبافی ایران را دریافت کرد.
او همچنین در سه دوره پیاپی جشنواره برترینهای قالی ایران مقام اول را کسب کرد و از طرف شورای ارزشیابی هنرمندان کشور به دریافت لوح درجه یک هنری نائل آمد که این افتخار را بهترین تقدیر برای خود میداند.
اکبر مهدیئی با همکاری مستمر با مرکز ملی فرش ایران و عضویت در هیئتمدیره انجمن طراحان و نقاشان قالی دستباف استان اصفهان، با کولهباری از تجربیات گرانبها ایستاد و با تعهد به ارزشهای هنری و فرهنگی، در بیش از ۶۶ نمایشگاه جمعی و انفرادی در داخل و خارج از کشور شرکت کرد و آثارش در گالریها، موزهها و کلکسیونهای معتبر داخلی و خارجی بهنمایشدرآمده است.در سال ۱۳۸۶، نمانام «اصفهان مهدیئی» را ثبت کرد و موفق به دریافت گواهینامه مدیریت کیفیت ISO 9001–2008 شد. همچنین ۷۰ اثر از طرحها و نقوش قالیهایش تحت حقوق مالکیت فکری قرار گرفتند و برای آنها شناسنامه تنظیم و کد ملی صادر شد.
اکبر مهدیئی، هنرمندی که نهتنها یک هنرمند برجسته است بلکه نمادی از عشق و تعهد به هنر ایرانی است که با تلاشهای بیوقفهاش همواره در پی حفظ و ترویج میراثفرهنگی کشورش بود؛ در گذشت و جامعه هنری از حضور استاد بزرگی چون او بیبهره شد. روحش شاد و یادش گرامی…
منبع: mahyarnews.com
ارسال دیدگاه
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد