اگر آمریکا به توافقات خود بازگردد موضوع زندانیان قابلحل است
واکنش ایران به «شرط آمریکا» برای بازگشت به برجام
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این نشست در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات رابرت مالی و تعیین پیش شرط برای احیای توافق وین گفت: آنچه امروز در وین شاهد آن هستیم پیشرفت گفتگوها در مسیر درست است. در هر چهار حوزهای که اسناد برای گفتگو داریم، پیشرفتهای خوبی داشتیم البته در برخی اسناد پرانتزها و اختلافها کمتر شده است. موفقیت بزرگ این بوده که بسیاری از ایدههای ایران تبدیل به کلمات شدند از جمله در حوزه تضامین.
وی بیان کرد: مهم این است که همه اطراف مذاکرات در وین پذیرفتند که نباید آنچه در سالهای گذشته با خروج غیرقانونی آمریکا از برجام رخ داد، تکرار شود. اصل اینکه تضامینی باید اندیشیده شود مورد توافق همه بوده است. ایدههای کاملا اجرایی و عملیاتی را در وین با واقع نگری ارائه کردیم و معتقدیم این ایدههای ما امکان گفتگو درباره تضامین را فراهم کرده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: جمهوری اسلامی ایران در وین است برای یک توافق که دو ویژگی عمده داشته باشد پایدار و قابل اتکا و برای همین هم مسیر اخذ تضامین مسیر مهمی است.
خطیبزاده درباره تعیین پیش شرط از جمله آزادی اتباع دوتابعیتی در ایران نیز تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ پیش شرطی را از روز اول نپذیرفته و طرح این موضوعات اگر برای مسائل داخلی و رسانهای باشد از آن عبور میکند، ولی معتقد است مذاکرات به اندازه کافی پیچیده است و نباید با اظهارات پیچیده آن را پیچیده کرد.
وی گفت: درباره وضعیت اتباع ایرانی بازداشت شده در آمریکا نگرانی خود را از ابتدا اعلام کردیم و به خاطر موضوعیت انسانی این داستان چه به صورت مستقیم چه غیرمستقیم و چه پیش از مذاکرات و چه همراه با این مذاکرات این موضوع در دستورکار ما بوده، ولی طبیعی است که دو مسیر مختلف است. اگر آمریکا به توافقاتی که از قبل هم انجام داده بود پایبند باشد این موضوع انسانی در کمترین زمان قابل حل است. بر خلاف اتباع ما که در آمریکا به گروگان گرفته شدهاند به بهانههای دور زدن تحریمهای غیرقانونی و فراسرزمینی آمریکا امروز در خاک آمریکا در شرایط غیرانسانی نگهداری میشوند برخلاف آنهایی که در ایران زندانی هستند قوه قضاییه اتهامات آنها را اعلام کرده و جرایمی را مرتکب شدند و در دادگاه صالحه مراحل آن طی شده است.
این دیپلمات ارشد ایرانی تصریح کرد: این دو مسیری است که از هم جداست، ولی اگر اراده در طرف مقابل باشد در هر دو مسیر میتوانیم در کمترین زمان ممکن به توافق پایدار و قابل اتکا برسیم.
سخنگوی وزارت خارجه درباره بحث توافق موقت نیز اظهار داشت: موضع ما درباره آنچه در وین در حال گفتگو است روشن و ثابت است. توافقی که دنبال آن هستیم پایدار و قابل اتکاست و هیچ چیزی را کمتر از این نمیپذیرد.
این دیپلمات ارشد ایرانی تصریح کرد: آنچه برای ما اصالت دارد، کیفیت آن چیزی است که توافق میشود، ولی نه چیزی کمتر و نه بیشتر؛ لذا توافق موقت یا چیزهای شبیه این، هیچگاه در دستورکار ما نبوده است. باید همه اطراف تلاش کنیم که به توافق برسیم. امیدواریم نماینده اتحادیه اروپا این را به آمریکا منتقل کرده باشد که ضرورت جدی برای رسیدن به یک توافق کیفی و محتوایی داریم و امیدوارم آمریکا این ضرورت را دریافت کرده متوجه شده باشد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اتهام ناوگان پنجم دریایی آمریکا مبنی بر توقیف یک کشتی حامل مواد منفجره ایران برای انصارالله در خلیج عمان، با بیان اینکه این اولین باری نیست که چنین اظهاراتی از سوی برخی مقامات آمریکایی مطرح میشود، خاطرنشان کرد: موضع ما روشن است. آنچه در یممن اتفاق میافتد یک تراژدی انسانی است که با سبعیت حمله کنندگان و آغاز کنندگان و ادامه دهندگان جنگ و این محاصره غیرانسانی در حال وقوع است.
خطیبزاده تصریح کرد: ایران همواره در کنار مردم یمن برای اینکه صدای این مردم مظلوم تحت فشار به گوش جهانیان برسد، بوده است و سعی کردیم از سازوکارهای سیاسی و راهحلهای دیپلماتیک بتوانیم به فرآیند گفتگوهای یمنی – یمنی کمک کنیم. متاسفانه آنهایی که زرادخانههای سلاح و منافع زیادی در فروش سلاح دارند برخی کشورهای اروپایی به طور مشخص آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا اطرافی هستند که دخالت میکنند و این زنجیره بمبارانهایی که امروز در یمن شاهدیم اتفاق نمیافتد، مگر چک سفید امضایی که متاسفانه به ائتلاف خودخوانده متجاوز داده شده برای کشتار مردم یمن و این یک ننگ تاریخی برای کسانی است که این کار را انجام میدهند.
منبع: فرارو
ارسال دیدگاه
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد