فاجعه غذایی در راه است/ ۲۵۰ میلیون نفر در آستانه قحطی هستند
مهیارنیوز| در حالی که بحران غذایی بر جهان سایه افکنده نشریه اقتصادی اکونومیست عکس روی جلد شماره جدید خود را به “فاجعه غذا در جهان” اختصاص داده است.
در حالی که بحران غذایی بر جهان سایه افکنده و تولید و تجارت مواد غذایی در جهان تحت تاثیر عواملی مثل خشکسالی، تغییرات آب و هوایی، کمبود کود شیمیایی، گرانی نفت و جنگ اوکراین مختل شده است نشریه اقتصادی اکونومیست عکس روی جلد شماره جدید خود را به این موضوع اختصاص داده است .
در این عکس سه خوشه گندم نمایش داده شده که به جای دانه های گندم عکس جمجمه انسان کشیده شده است. بالای عکس هم نوشته شده: فاجعه غذا در حال آمدن است.
اکونومیست در مطلبی تحت همین عنوان البته با رویکردی جهت دار و با هدف مقصر نشان دادن روسیه نوشت: ولادیمیر پوتین با حمله به اوکراین زندگی مردمانی دورتر از صحنه جنگ را نابود خواهد کرد و به معنایی ممکن است حتی خودش متاسف شود. جنگ اوکراین به سیستم غذایی جهان آسیب زده است؛ سیستمی که پیش تر در اثر شیوع کرونا، تغییرات آب و هوایی و شوک قیمت های انرژی ضعیف شده است. صادرات غلات و دانه های روغنی اوکراین عمدتا متوقف شده و صادرات روسیه نیز مورد تهدید قرار گرفته است. این دو کشور مجموعا 12 درصدی تجارت جهانی کالری را در اختیار دارند. از ابتدای سال 2022 قیمت گندم رشد 53 درصدی داشته و تنها در یک روز در ماه می 6 درصد به این رقم افزوده شده است.
این گزارش افزود: دبیرکل سازمان ملل هشدار داده است طی ماه های آینده ممکن است با کمبود جهانی مواد غذایی مواجه شویم که می تواند سال ها طول بکشد. قیمت بالای کالاهای اساسی تعداد افرادی که نمی توانند مطمئن باشند به غذای کافی دسترسی پیدا کنند را از 440 میلیون نفر به 1.6 میلیارد نفر افزایش داده است. حدود 250 میلیون نفر در آستانه قحطی هستند. اگر جنگ اوکراین ادامه پیدا کند و عرضه مواد غذایی از روسیه و اوکراین محدود شود صدها میلیون نفر دیگر دچار فقر خواهند شد، ناآرامی های سیاسی گسترش پیدا خواهد کرد و کودکان دچار نقصان می شوند و مردم گرسنگی می کشند.
اکونومیست در پایان نوشت: پوتین نباید از غذا به عنوان سلاح استفاده کند. کمبودها نتیجه غیرقابل اجتناب جنگ نیستند. رهبران جهان باید گرسنگی را به عنوان یک مشکل جهانی ببیند که به طور اضطراری باید به آن پرداخت.
فاجعه غذا از کی کلید خورد؟
پیش بینی اکونومیست از بروز فاجعه غذا در دنیا در حالی است که طی یکی دو سال اخیر و حتی قبل از بروز جنگ اکراین، به دلیل بروز خشکسالی های شدید در بسیاری از مناطق دنیا و همچنین شیوع ویروس کرونا، شاهد رشد روزافزون قیمت مواد غذایی و غلات در دنیا بودیم به گونه ای که بانک جهانی اذر ماه سال گذشته در گزارشی از رشد تا 100درصدی قیمت 22 کالای اساسی و کشاورزی در دنیا خبر داده بود.
منبع: Tasnim
ارسال دیدگاه
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد