27 فوریه 2022 - 12:23 ب.ظ
جایگاه ایران در بین برترین دانشگاههای جوان جهان
در حال حاضر، دانشگاههای جوان در حال پیشرفت هستند و آموزش و پژوهش عالی ارائه میدهند. نظرسنجی جدید، دانشگاههای جهان را با قدمت کمتر از ۵۰ سال رتبهبندی کرده است و آفریقا بیشترین ورودی را در فهرست دارد و پس از آن اقیانوسیه و آسیا قرار دارند.
مهیارنیوز- به نقل از ویفروم، برترین گزینه در رتبهبندی دانشگاههای جوان در موسسه آموزش عالی تایمز در سال ۲۰۲۲، دانشگاه علوم و ادبیات پاریس (PSL) است. یکی از کالجهای آن که در سال ۲۰۱۰ تاسیس شد و قدمت آن به قرن شانزدهم باز میگردد بنابراین تازهکار نیست. PSL در رتبهبندی دانشگاههای جوان سال ۲۰۲۱ رتبه دوم را کسب کرد و دارای ۲۰ هزار و ۵۰۰ دانشجو و نسبت دانشجوی دختر به پسر آن نیز ۴۷ به ۵۳ است. همچنین اولین دانشگاه فرانسوی است که رتبه برتر را دارد. یک دهم کل تحقیقات دانشگاههای فرانسه در این دانشگاه انجام میشود.
دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور رتبه دوم را کسب کرد و در رتبهبندی سال ۲۰۲۱ اول بود. امتیازات رتبهبندی این دو موسسه فقط ۰.۵ درصد از هم فاصله داشت. نانیانگ در سال ۱۹۹۱ تاسیس شد و ۲۵ هزار دانشجو از بیش از ۱۰۰ کشور جهان دارد. همچنین روابط نزدیک با دانشگاههای بینالمللی برجسته از جمله کالج سلطنتی لندن، استنفورد و پکن دارد.
دانشگاه علموصنعت هنگکنگ در سال ۱۹۹۱ تاسیس شد و رتبه سوم را از رتبهبندی سال ۲۰۲۱ حفظ کرد. یکی از اساتید این دانشگاه بهعنوان یکی از دانشمندان جوان سال انجمن جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۸ انتخاب شد.
رتبه چهارم در رتبهبندی را دانشگاه اراسموس روتردام هلند کسب کرد. اراسموس از سال ۱۹۷۳ یک دانشگاه بوده است و تاریخچه آن را میتوان با تاسیس مدرسه بازرگانی هلند در سال ۱۹۱۳ در این شهر جستجو کرد. شهریه سالانه برای دانشجویان اروپایی بسیار معقول (۲۵۰۰ دلار) است.
موسسه پلی تکنیک پاریس با ۸۵۰۰ دانشجو که یک سوم آنها از خارج از فرانسه هستند در سال ۲۰۲۲ جایگاه ششم را کسب کرد. این موسسه در سال ۲۰۱۹ تاسیس شد البته مدارسی با بیش از ۲۰۰ سال سابقه را در خود جای داده است.
هنگکنگ دارای سه موسسه در ۱۰ موسسه برتر رتبهبندی دانشگاههای جوان در سال ۲۰۲۲ است و فرانسه و هلند هر کدام دو موسسه و استرالیا، بلژیک و سنگاپور هر کدام یک موسسه دارند.
در میان تمام دانشگاههای فهرستشده، هند و ترکیه هر دو با ۴۰ موسسه در رتبهبندی بیشترین تعداد موسسات رتبهبندی شده کمتر از ۵۰ سال را دارند. ایران و انگلیس هر کدام ۳۷ مورد دارند و اسپانیا با ۳۲، فرانسه با ۲۴ و استرالیا با ۲۳ موسسه در ردههای بعدی قرار دارند.
۷۹۰ موسسه، اطلاعاتی را برای رتبهبندی امسال ارسال کردند اما بسیاری از آنها رتبهبندی نشدند زیرا حداقل ۱۰۰۰ مقاله در نشریات معتبر در یک دوره پنج ساله منتشر نکرده بودند یا اینکه فقط در یک حوزه موضوعی تدریس میکنند. رتبهبندی دانشگاه جوان بر اساس ارزیابی ۱۳ معیار است که در پنج حوزه کلیدی آموزش و پژوهش، استنادات، چشمانداز بینالمللی و درآمد صنعت گروهبندی شدهاند.
از دیدگاه منطقهای، آفریقا با بیش از دو سوم جوانترین دانشگاههای جهان و اقیانوسیه، آسیا، اروپا، آمریکای جنوبی و شمالی بیشترین دانشگاهها را در رتبهبندی سال ۲۰۲۲ دارد.
لینک کوتاه: https://mahyarnews.ir/?p=938
کد خبر: 938
نویسنده: مترجم محبوبه محمدآبادی
منبع: Isna
ارسال دیدگاه
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد